Ja, voor een consult met een medisch specialist heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Als u een afspraak wilt maken bij een van onze handtherapeuten dan heeft u geen verwijsbrief nodig.
Bezoek medisch specialist
Wij lichten u graag toe hoe de facturatie in zijn werk gaat. Met de meeste Zorgverzekeraars hebben we een contract of een betaalovereenkomst. Dit betekent dat de rekening van uw bezoek of operatie rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gaat. U krijgt een overzicht van uw zorgverzekeraar van de kosten en het eigen risico dat de zorgverzekeraar van u zal vragen. Alleen met Menzis en CZ hebben we op dit moment geen contract. Daardoor kunnen we de factuur niet rechtstreeks bij deze verzekeraars indienen. Is dit het geval ontvangt u namens ons een factuur van Infomedics. U moet deze factuur bij uw zorgverzekeraar indienen. Uw verzekeraar vergoedt vervolgens ongeveer 70% van het bedrag op de factuur. Nadat u het vergoede bedrag heeft ontvangen maakt u dit naar Infomedics over, samen met uw eigen risico dat op het overzicht van de verzekering vermeldt staat. Dit is dus minder dan het totale bedrag op de factuur! Wij krijgen dus minder betaald voor de behandeling, maar het belangrijkste is: dit hoeft u niet bij te leggen!
Bezoek handergotherapeut
In uw basispakket zit 10 uur aan behandeltijd voor de hand (ergo) therapeut. Hier zit wel een eigen risico aan vast.
Spalk/brace:
De kosten van een spalk/brace worden niet vergoed door de zorgverzekeraar uit het basispakket. Hiervan ontvangt u via Infomedics een factuur. Indien u aanvullend verzekerd bent dan kunt u de factuur van de spalk/brace indienen bij uw zorgverzekering. Dan wordt (een deel van) de kosten vergoed.
Heeft u vragen over de declaratie en/of de vergoeding? Wij helpen u graag!
Bel ons: 0348- 21 40 16 of mail naar: [email protected]
Veelgestelde vragen
Wij leveren alleen verzekerde zorg. Dit betekent dat een consult onder uw zorgverzekering valt. Als u uw eigen risico nog niet heeft aangesproken zal de zorgverzekeraar hier voor een deel aanspraak op maken. Wat de kosten zijn van een consult is daarom niet zo makkelijk te zeggen. Het hangt af van de zorgverzekeraar, het soort verzekering, de hoogte van uw eigen risico, of er tijdens het consult ook een injectie wordt gezet of een brace wordt aangemaakt. U kunt zich voor deze vraag het beste wenden tot uw zorgverzekeraar.
We zitten op de Wipmolenlaan in Woerden, op de hoek met de Pelmolenlaan. We zitten in een verzamelgebouw op de begane grond. Op het gebouw staat At the Clinic
Tijdens het eerste consult maakt u kennis met uw behandelaar. Zij of hij zal u vragen stellen over uw klacht aan uw hand of pols. Daarnaast nemen we vaak uw medicatie en dagelijkse bezigheden met u door. Hierna zullen we uw hand of pols onderzoek. Als het nodig is volgt een Röntgenfoto of een echo. Tot slot zullen we uitleg geven over de vastgestelde aandoeningen en de mogelijke behandelingen met u doornemen. Er kan tijdens het eerste consult een injectie gezet worden als dat nodig is. Vaak is er ook mogelijkheid om meteen naar de handtherapeut te gaan na het eerste consult als er een spalk of een brace nodig is. Een ingreep of operatie kan ook meteen worden ingepland bij de balie aan het eind van het consult.
Wij leveren alleen verzekerde zorg in onze kliniek. Alle behandelingen worden vergoed. Met de meeste Zorgverzekeraars hebben we een contract of een betaalovereenkomst. Dit betekent dat de rekening van uw bezoek of operatie rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gaat. U krijgt een overzicht van uw zorgverzekeraar met de kosten van behandeling en het eigen risico dat de zorgverzekeraar van u zal vragen. Alleen met Menzis en CZ hebben we op dit moment geen contract. Daardoor kunnen we de factuur niet rechtstreeks bij deze verzekeraars indienen. Is dit het geval ontvangt u namens ons een factuur van Infomedics. U moet deze factuur bij uw zorgverzekeraar indienen. Zie voor meer informatie ‘Declaraties en Vergoedingen’ op onze website.
Een Physician Assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten. Dit doet de PA in samenwerking met een medisch specialist.
Een PA heeft een hbo-masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, diagnoses stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch-specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het voorschrijven van medicatie.
Naast het leveren van medische zorg, zet de PA zich in om de kwaliteit en effectiviteit van zorg te verhogen. Ook het initiëren, uitvoeren en publiceren van medisch-wetenschappelijk onderzoek, medische richtlijnontwikkeling en innoveren in de zorg behoren tot het werkveld van de PA.