Eén kliniek voor alle
hand- en polsbehandelingen

In onze kliniek kunnen we voor het hele behandeltraject zorgen. Dus van een eerste intakegesprek tot het bieden van een nazorgtraject na een behandeling of operatie. Het kan zijn dat je eerder hebt ervaren dat je 10 minuten na een consult alweer buiten staat en je jezelf afvraagt of de arts je wel goed begrepen heeft. Je hebt geen goede uitleg gehad. Of je bedenkt dat je iets bent vergeten te vertellen of vragen.

Onze behandelingen

Diagnose

Het allerbelangrijkste voor het stellen van een juiste diagnose, is dat wij de tijd nemen om goed naar jou te luisteren. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor, als kleine kliniek máken we daar gewoon tijd voor. Want jij kunt als geen ander vertellen waar je last van hebt en waar je pijn hebt, bij welke soort beweging, enzovoort. Samen met het onderzoeken van je handen en bestuderen van je handbewegingen leidt dat vaak al een diagnose. Zo niet, dan zetten we diagnostische apparatuur in om je hand of pols door te lichten. Zo kunnen we een Röntgenfoto of een echo maken in onze kliniek.

Kijkoperatie

Geven een Röntgenfoto of echo geen uitsluitsel over de oorzaak van je klachten? Dan kan een kijkoperatie ons meer inzicht bieden. Dat kan onder verdoving van de arm, dus het is geen heftige ingreep. We hebben een operatiekamer, dus je kunt snel terecht voor de kijkoperatie die wordt verricht door onze ervaren handchirurgen die zijn gespecialiseerd in hand- en polsoperaties.

Hand/pols-operaties

Moet er geopereerd worden dan doen we dat in onze moderne operatiekamer. Die is speciaal ingericht op het opereren aan handen, vingers en polsen. Je bent dan in de ervaren handen van Nicoline of Berbel, onze twee ervaren en Europees gecertificeerde hand/pols chirurgen, en hun assistenten. We opereren onder plaatselijke of regionale verdoving, soms met een roesje.

Second opinion

Hoe langer je blijft rondlopen met klachten aan je hand of pols, hoe erger de kwaal kan worden. Ben je al bij diverse artsen geweest en heeft niemand een oorzaak kunnen vinden? Of heb je al vaak gehoord dat je ‘er maar mee moet leren leven’? Neem er geen genoegen mee. Maak bij ons een afspraak voor een second opinion, of misschien wel derde of vierde opinie. Als gespecialiseerde hand- en polskliniek houden we namelijk niet op met zoeken totdat we de oorzaak van je klacht hebben gevonden. Bedenk: het gaat om je gezondheid.

Injecties en spalken

Gelukkig kunnen de meest voorkomende klachten aan handen, vingers en pols verholpen worden met eenvoudige maatregelen. Zoals een ontstekingsremmende injectie of het spalken van je vinger, hand of pols. Ook het doen van bepaalde oefeningen, thuis of bij de handtherapeut kan de klachten doen verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Wij hebben ervaren ergotherapeuten in huis die helemaal zijn gespecialiseerd in het behandelen van hand- en polsbehandelingen.

Ergotherapie

De menselijke hand bestaat uit de vingers, hand en pols. Samen bestaan die uit 27 botten, 18 handspiertjes, 20 pezen, 3 hoofdzenuwen, meerdere bloedvaten, meer dan 17 gewrichten en tientallen gewrichtsbanden. Een uitermate complex geheel dus. Ergotherapie voor de hand en pols is dan ook een specialisme waarvoor we goed opgeleide en ervaren ergotherapeuten in huis hebben.

Revalidatie

Het succes en resultaat van een operatie wordt in belangrijke mate betaald door een goede nazorg. Afhankelijk van je klacht kan die nazorg bestaan uit wondverzorging en verband, het tijdelijk slikken van pijnstillers, het dragen van een mitella, het aanbrengen van een spalk, oefeningen, ergotherapie en/of handtherapie. Het doen van de juiste oefeningen is essentieel voor een voorspoedig herstel en daarvoor kun je terecht bij ons of een handtherapeut in de buurt waarmee we samenwerken.

TIP Revalidatie en autorijden

Zolang er verband om de hand zit of er hechtingen in de wond zitten mag je helaas geen auto besturen. Ook al heb je een auto met een automaat. Je kunt aansprakelijk gesteld worden als je een aanrijding krijgt.

Niemand kon de oorzaak vinden. Totdat ik bij Dr. Sluijter kwam. Met een echo heeft ze ontdekt wat er aan scheelde. Dat is met een kleine operatie verholpen. Ik kan nu weer alles met die hand!
Wim Bakker

Al onze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar

Goed om te weten dat al onze consulten en behandelingen worden vergoed door je zorgverzekering. Als je toch twijfelt, informeer dan bij de zorgverzekeraar of neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.

Maak direct een afspraak

Of heb je nog andere vragen over onze behandelingen?

Actuele wachttijd: 1 a 2 dagen

Of stuur je liever een mail