Voor de Hand werkt duurzaam!

CO2-reductie

Voor de Hand in Woerden is de hand- en polskliniek waar je snel wordt geholpen om van je klachten af te komen. Klachten zoals een trigger finger of skiduim worden hier bijvoorbeeld behandeld. Het onderscheidende karakter van kliniek Voor de Hand is: binnen een week een afspraak, de persoonlijke benadering, een duidelijk behandelplan, goede nazorg en last but not least: duurzaamheid! Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen kliniek Voor de Hand. Bij deze vooruitstrevende kliniek, wordt alleen het nodige aan materiaal gebruikt en verbruikt tijdens behandelingen en operaties. Voor de Hand is dus altijd op zoek naar de juiste balans tussen mens, milieu en economie.

 

Een van de belangrijkste manieren van duurzaamheid binnen Voor de Hand, is het reduceren van CO2! Door middel van onderstaande punten kunnen we hieraan bijdragen.

 

1. Minimaliseren papiergebruik

Papier proberen we zoveel mogelijk te minimaliseren bij Voor de Hand. Als we papieren documenten hebben, dan maken we het digitaal of voeren we gegevens in, in het systeem. Anders stapelt het papier zich op. Alhoewel veel papiersoorten prima te recyclen zijn, is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. En er is minder energieverbruik voor de verwerking van afval als je minder papierafval hebt. En minder papierafval betekent minder bomen kappen. Om een voorbeeld te geven: één boom staat gelijk aan 80 duizend vellen A4 papier. Maar van één boom kan er ook 7000 liter zuurstof geproduceerd worden. Het is dus belangrijk om duurzamer te leven. En gelukkig is het minimaliseren van papiergebruik helemaal niet zo moeilijk.

 

2. Zonnepanelen/elektrisch laden

Niet alleen op de werkvloer is Voor de Hand bezig met duurzaamheid. Maar ook het pand zelf is gekozen omdat er rekening wordt gehouden met het milieu. Zo zijn er zonnepanelen aanwezig en is er de mogelijkheid om je auto elektrisch op te laden. Zo wek je met je eigen zonnepanelen je eigen energie op. Gunstig voor het milieu en het bespaart je enorm veel energie kosten.

Het rijden in een elektrische auto heeft een gunstig effect op geluidsoverlast, het klimaat en op de luchtkwaliteit. En het heeft geen of heel weinig uitstoot van schadelijke stoffen. En daardoor draagt het bij aan de reductie van de CO2 uitstoot. En daar zijn we voorstander van. Dus kom je met een elektrische auto? Wij hebben een laadpaal zodat je weer opgeladen naar huis kan.

 

3. Videoconsult

Duurzaamheid zit ook in het terugdringen van afspraken op locatie. Zover dat natuurlijk kan. Een videoconsult is daarvan het bewijs. De patiënten kunnen dus gewoon thuisblijven en de auto kan blijven staan. En dat is beter voor het milieu!

 

4. Hergebruik van apparatuur en interieur

Het voordeel van het herbruiken van apparatuur en interieur is dat het veel goedkoper is dan nieuwe materiaal. En het werkt allemaal naar behoren. Ook daarin werken we dus aan een duurzamer milieu.

 

Voor de Hand, de hand- en polskliniek van de toekomst

Heeft onze werkwijze op alle fronten je interesse gewekt? En wil je meer weten? Neem contact met ons op en we helpen je graag en denken graag met je mee. Ook bij hand- en polsklachten. Want dat is natuurlijk waar we goed in zijn: het verminderen/wegnemen van pijn en klachten.

Nicoline de Haas handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Nicoline wist al vrij snel wat ze wilde gaan studeren. Ze volgde de opleiding tot Plastisch Chirurg bij de Zwolse Isala Klinieken. Heeft als Plastisch Chirurg gewerkt bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en bij Plastische Chirurgie Stedendriehoek, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In 2012 begon ze als hand- en polschirurg bij hand/polskliniek Xpert Clinics.

Nicoline geeft ook geaccrediteerde nascholing voor huisartsen over hand- en polschirurgie en is officieel NVMSR-lid, Civiel Recht (Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage).
Berbel Sluijter handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Berbel was al vroeg geïnteresseerd in anatomie. Studeerde geneeskunde aan de VU waar ze ook anatomieles gaf. Ze volgde er ook haar opleiding tot plastisch chirurg, met uitstapjes naar Medisch Centrum Alkmaar en naar Beverwijk, onder andere in het brandwondencentrum. Is gepromoveerd aan de VU op immunotherapie voor melanoompatiënten. Ging na haar opleiding tot plastisch chirurg aan de slag bij hand/polskliniek Xpert Clinics. En als algemeen plastisch chirurg in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2020-2021 zat Berbel ook in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Maar we zijn niets zonder ons fantastische team.

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.

Al onze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar

Goed om te weten dat al onze consulten en behandelingen volledig vergoed worden door je zorgverzekering. Als je toch twijfelt, informeer dan bij de zorgverzekeraar of neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.