• ✔ Gespecialiseerd team
  • ✔ Verzekerde zorg
  • ✔ Korte wachtlijsten
9,4 Zorgkaart Nederland

Juist omdat we onze handen dagelijks intensief gebruiken, komen handklachten veel voor. Die kunnen allerlei oorzaken hebben. Zoals aangeboren afwijkingen, verwondingen die zijn opgelopen tijdens het sporten, op het werk of in het verkeer, overbelasting, gezwellen, beknelling van zenuwen en natuurlijk ouderdomsslijtage.

 

Handklachten kunnen je beperken bij alles wat je in het dagelijkse leven doet. Of zelfs de meest simpele handelingen onmogelijk maken. Onze specialisten doen al het mogelijke om je klachten zo goed en snel mogelijk te verhelpen.

 

Daar is niet altijd meteen een operatie voor nodig. Ook met bepaalde handoefeningen en handtherapie, ontstekingsremmende injecties, spalken en rust kunnen we vaak al veel bereiken.

 

Blijkt uit onze zorgvuldige diagnose dat een operatie de beste remedie is? Dan ben je in onze kliniek in goede handen. Onze chirurgen en hun OK-teams zijn namelijk volledig gespecialiseerd in operaties aan de hand en pols. De operatiekamers voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen als de operatiekamers in ziekenhuizen en zijn bovendien helemaal afgestemd op hand- en polsoperaties.

Zo gaan we je helpen

met een helder en compleet behandelplan
Maak een afspraak

Als je nu een afspraak maakt kun je meestal binnen een week terecht voor een eerste consult en diagnose van je hand- of polsklachten. Ook voor een second opinion.

Persoonlijk contact

We zijn gespecialiseerd in handen en polsen maar vergeten niet dat die vastzitten aan een mens. Elke diagnose en behandeling begint met een goed, persoonlijk gesprek.

Duidelijk behandelplan

Samen met je arts kies je voor de behandeling die voor jouw klacht de beste optie is. Daarbij zijn we eerlijk. We spiegelen je nooit resultaten voor die niet haalbaar zijn.

Goede nazorg

Na een operatie is de juiste nazorg essentieel voor een goed herstel. Denk aan verband aanleggen, oefeningen, wondverzorging en fysio. Daarin blijven we je begeleiden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, voor een consult met een medisch specialist heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Als u een afspraak wilt maken bij een van onze handtherapeuten dan heeft u geen verwijsbrief nodig.

Hoeveel kost een consult?

Wij leveren alleen verzekerde zorg. Dit betekent dat een consult onder uw zorgverzekering valt. Als u uw eigen risico nog niet heeft aangesproken zal de zorgverzekeraar hier voor een deel aanspraak op maken. Wat de kosten zijn van een consult is daarom niet zo makkelijk te zeggen. Het hangt af van de zorgverzekeraar, het soort verzekering, de hoogte van uw eigen risico, of er tijdens het consult ook een injectie wordt gezet of een brace wordt aangemaakt. U kunt zich voor deze vraag het beste wenden tot uw zorgverzekeraar.

Wat gebeurt er op het eerste consult?

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met uw behandelaar. Zij of hij zal u vragen stellen over uw klacht aan uw hand of pols. Daarnaast nemen we vaak uw medicatie en dagelijkse bezigheden met u door. Hierna zullen we  uw hand of pols onderzoek. Als het nodig is volgt een Röntgenfoto of een echo. Tot slot zullen we uitleg geven over de vastgestelde aandoeningen en de mogelijke behandelingen met u doornemen. Er kan tijdens het eerste consult een injectie gezet worden als dat nodig is. Vaak is er ook mogelijkheid om meteen naar de handtherapeut te gaan na het eerste consult als er een spalk of een brace nodig is. Een ingreep of operatie kan ook meteen worden ingepland bij de balie aan het eind van het consult.

Wat is een Physician Assistant (PA)?

Een Physician Assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten. Dit doet de PA in samenwerking met een medisch specialist.

Een PA heeft een hbo-masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, diagnoses stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch-specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het voorschrijven van medicatie.

Naast het leveren van medische zorg, zet de PA zich in om de kwaliteit en effectiviteit van zorg te verhogen. Ook het initiëren, uitvoeren en publiceren van medisch-wetenschappelijk onderzoek, medische richtlijnontwikkeling en innoveren in de zorg behoren tot het werkveld van de PA.

Worden behandelingen bij jullie vergoeding door mijn verzekering?

Wij leveren alleen verzekerde zorg in onze kliniek. Alle behandelingen worden vergoed. Met de meeste Zorgverzekeraars hebben we een contract of een betaalovereenkomst. Dit betekent dat de rekening van uw bezoek of operatie rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gaat. U krijgt een overzicht van uw zorgverzekeraar met de kosten van behandeling en het eigen risico dat de zorgverzekeraar van u zal vragen. Alleen met Menzis en CZ hebben we op dit moment geen contract. Daardoor kunnen we de factuur niet rechtstreeks bij deze verzekeraars indienen. Is dit het geval ontvangt u namens ons een factuur van Infomedics. U moet deze factuur bij uw zorgverzekeraar indienen. Zie voor meer informatie ‘Declaraties en Vergoedingen’ op onze website.

"Vier jaar lang liep ik met deze klachten rond. Niemand kon echt de vinger op de zere plek leggen. Dr. Sluijter kon bij het eerste consult al een diagnose stellen. Na vier behandelingen ben ik nu vrijwel klachtenvrij."
Robert de Otter

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.
Afspraak maken?

Online afspraak maken

Wij hebben geen lange wachtlijsten. Gebruik ons afspraken formulier om snel een afspraak te maken. Een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen.

Afspraak maken

Telefonisch afspraak maken

U kunt ons ook telefonisch bereiken.

0348-214016