Voor de Hand stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen

Kliniek Voor de Hand in Woerden is een kliniek voor hand- en polsklachten. De persoonlijke benadering, snel op consult kunnen komen, duidelijke behandelplannen en uitstekende nazorg, maakt deze kliniek net even anders dan de concurrenten. Maar vooral het punt duurzaamheid wordt als heel belangrijk ervaren door Voor de Hand. Naast het reduceren van CO2 uitstoot, zijn de composteerbare en herbruikbare materialen, wasbare OK mutsen en het scheiden van afval ook vormen van duurzaamheid binnen de kliniek. De focus ligt hier op de materialen die gebruikt worden tijdens behandelingen. Het gaat om:

 

– Verpakkingen

– Celstofmatjes van Green it Out

– Composteerbare folders en flyers van Groenprint.nl

– Katoenen spalkmateriaal van Pro-Motion Medical

– Houten spalkmateriaal van Woodcast Medical

– Zwachtels zonder plastic

– Xlite Pro-Motion Medical spalken van katoen

Woodcast Medical spalken van houtpulp

– Composteerbare onderleggers voor in de operatiekamer van Green it Out, deze worden onder andere ook gebruikt door het Ikazia Ziekenhuis!

 

Uit een test met Green Trash BV blijkt dat in de composteermachine al dit materiaal binnen 2-3 dagen gecomposteerd is. Voor een optimaal proces moet bovenstaand afval wel gecombineerd worden met GFT.

Afval scheiden

Kliniek Voor de Hand scheidt zijn afval. Twee hele kleine ingrepen levert veel plastic afval op. Dit is met name verpakkingsmateriaal. Plastic verpakkingen zijn dus niet meer gewenst. En het scheiden kan makkelijker, als de verpakking uit 1 soort materiaal bestaat. Nog liever, composteerbare materialen. En dat loont. Voor de Hand heeft namelijk 10x minder medisch afval! Dat scheelt niet alleen in uitstoot, maar ook in afvoerkosten.

Hechtingen verwijderen

Er wordt geen gebruik gemaakt van wegwerp setjes om hechtingen te verwijderen. Ook hergebruikt Voor de Hand de pincetten zodat er minder medisch afval is. En dat mag! De ziekenhuishygiënist heeft dit goedgekeurd. Natuurlijk wel nadat dit grondig is gereinigd.

 

Alle beetjes helpen

Kliniek Voor de Hand heeft de disposable operatiemutsen vervangen door wasbare! Uit een levenscyclusanalyse van het Amsterdam UMC blijkt dat dit 60% CO2 reductie oplevert. En ze zitten ook nog lekker.

Benieuwd naar deze unieke en maximaal duurzame kliniek in Woerden? Neem contact op met Voor de Hand, zij vertellen je graag meer over hun behandelwijze en hoe ze duurzaam te werk gaan. En vanzelfsprekend zijn we bereikbaar voor vragen over (pijn)klachten.

Nicoline de Haas handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Nicoline wist al vrij snel wat ze wilde gaan studeren. Ze volgde de opleiding tot Plastisch Chirurg bij de Zwolse Isala Klinieken. Heeft als Plastisch Chirurg gewerkt bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en bij Plastische Chirurgie Stedendriehoek, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In 2012 begon ze als hand- en polschirurg bij hand/polskliniek Xpert Clinics.

Nicoline geeft ook geaccrediteerde nascholing voor huisartsen over hand- en polschirurgie en is officieel NVMSR-lid, Civiel Recht (Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage).
Berbel Sluijter handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Berbel was al vroeg geïnteresseerd in anatomie. Studeerde geneeskunde aan de VU waar ze ook anatomieles gaf. Ze volgde er ook haar opleiding tot plastisch chirurg, met uitstapjes naar Medisch Centrum Alkmaar en naar Beverwijk, onder andere in het brandwondencentrum. Is gepromoveerd aan de VU op immunotherapie voor melanoompatiënten. Ging na haar opleiding tot plastisch chirurg aan de slag bij hand/polskliniek Xpert Clinics. En als algemeen plastisch chirurg in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2020-2021 zat Berbel ook in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Maar we zijn niets zonder ons fantastische team.

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.

Al onze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar

Goed om te weten dat al onze consulten en behandelingen volledig vergoed worden door je zorgverzekering. Als je toch twijfelt, informeer dan bij de zorgverzekeraar of neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.