• ✔ Gespecialiseerd team
  • ✔ Verzekerde zorg
  • ✔ Korte wachtlijsten
9,4 Zorgkaart Nederland

Heb je pijn, verminderde beweeglijkheid, minder kracht of tintelingen aan je pols? Dan is het zaak om zo snel mogelijk de huisarts of specialist te bezoeken om erachter te komen wat er precies – en letterlijk – aan de hand is. Als je namelijk te lang blijft rondlopen met chronische polsklachten kan dat het probleem en de pijn alleen maar verergeren. Heeft u te horen gekregen om de klachten nog een tijdje aan te zien? Of nog erger: dat je er maar mee moet leren leven? Aanvaard zo’n advies niet klakkeloos. Maak een afspraak bij onze kliniek voor een diepgaande diagnose van je klachten of second opinion. Dat is de eerste stap naar herstel.

 

De pols

De pols is een complex gewricht van de ellepijp, spaakbeen en 8 kleine handwortelbotjes. Verschillende spieren uit de onderarm helpen bij bewegingen en stabiliteit van de pols. Er kunnen dus verschillende oorzaken zijn van polsklachten.

 

Wat zijn de klachten?

Pijn of een beperkte beweeglijkheid zijn de veel gehoorde klachten. De pijn kan zowel midden in de pols als meer aan de duim- of pinkzijde van de pols zitten. Daarnaast hebben mensen vaak last van een stijve hand of vingers en minder kracht in de hand. Al deze klachten kunnen een andere oorzaak hebben. Hieronder zetten we een aantal oorzaken op een rij. Zit uw klacht er niet tussen? We zijn gespecialiseerd in hand- en polsklachten en kunnen in bijna alle gevallen tijdens het eerste consult een diagnose stellen. Dit komt onder andere doordat we zelf een Röntgenboog en een echoapparaat in huis hebben. Dus blijf niet lopen met polsklachten maar maak snel een afspraak!

 

Oorzaak

Pols instabiliteit
Het polsgewricht wordt met banden gestabiliseerd, vergelijkbaar met enkelbanden of kniebanden. Een veelvoorkomende klacht bij jonge vrouwen is dat de banden wat losser zijn en er onderling meer beweging mogelijk is (midcarpale instabiliteit). Bij hinderlijke klachten kan er gekozen worden voor kortdurende rust door middel van een spalk en ergotherapeutische adviezen. Het is in soms mogelijk om midcarpale instabiliteit chirurgisch te behandelen. https://voordehand.nl/behandeling/midcarpale-instabliliteit/

 

Polsklachten door een ongeval

Pijn of een beperkte beweeglijkheid zijn de meest gehoorde klachten na een gebroken pols. De klachten kunnen komen door de breuk zelf of bijkomend letsel. https://voordehand.nl/behandeling/bandletsel-van-de-pols/

Er kunnen echter ook banden in de pols scheuren. De klachten bestaan meestal uit pijn bij steunen op de hand of kracht zetten, soms zit er een klik in de pols. Als er sprake is van gescheurde polsbanden en zonder artrose (slijtage) dan kan het bandje opnieuw gemaakt worden. Is er al sprake van artrose dan kan het zijn dat het nodig is om de pols (gedeeltelijk) vast te zetten. https://voordehand.nl/behandeling/proximale-rij-carpectomie/


Pijn aan de pinkzijde 
Pijn aan de pinkzijde van de pols na een val komt vaak door schade aan de meniscus van de pols. Kenmerkend zijn pijnklachten bij draaibewegingen en/of steunen op de pols. https://voordehand.nl/behandeling/meniscusletsel-van-de-pols/

 

Kliniek Voor de Hand heeft de oplossing
Welke operatie voor jou geschikt is bespreek je samen met je dokter op het spreekuur.

Zo gaan we je helpen

met een helder en compleet behandelplan
Maak een afspraak

Als je nu een afspraak maakt kun je meestal binnen een week terecht voor een eerste consult en diagnose van je hand- of polsklachten. Ook voor een second opinion.

Persoonlijk contact

We zijn gespecialiseerd in handen en polsen maar vergeten niet dat die vastzitten aan een mens. Elke diagnose en behandeling begint met een goed, persoonlijk gesprek.

Duidelijk behandelplan

Samen met je arts kies je voor de behandeling die voor jouw klacht de beste optie is. Daarbij zijn we eerlijk. We spiegelen je nooit resultaten voor die niet haalbaar zijn.

Goede nazorg

Na een operatie is de juiste nazorg essentieel voor een goed herstel. Denk aan verband aanleggen, oefeningen, wondverzorging en fysio. Daarin blijven we je begeleiden.

“Door Corona werden afspraken in het ziekenhuis steeds uitgesteld. Een vriendin vertelde me over kliniek Voor de Hand. Dus ik heb meteen een afspraak gemaakt en kon de week erop al terecht bij Dr. de Haas. Geweldig!”
José van der Velde

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.
Afspraak maken?

Online afspraak maken

Wij hebben geen lange wachtlijsten. Gebruik ons afspraken formulier om snel een afspraak te maken. Een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen.

Afspraak maken

Telefonisch afspraak maken

U kunt ons ook telefonisch bereiken.

0348-214016