Last van je pols? Kliniek Voor de Hand zorgt voor een oplossing!

Het polsgewricht zit complex in elkaar. Dus als je last heb je van je pols, dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Het polsgewricht bestaat namelijk uit meerdere botjes die door banden met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan je pols in alle richtingen bewegen.

Mogelijke klachten

Wij zien regelmatig mensen met onbegrepen klachten van hun pols. Soms lopen mensen al jaren met klachten rond. Wij kunnen altijd een diagnose stellen. Er zijn heel veel oorzaken voor polsklachten, wij noemen er een aantal.

  • Het kan zijn dat een van de polsbandjes scheurt. Dit gebeurt meestal tijdens een val of bij zwaar werk of sporten. Het is meestal niet te zien op een normale Röntgenfoto. Met goed lichamelijk onderzoek, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld een specifieke Röntgenfoto of een kijkoperatie, kan de diagnose gesteld worden.
  • Ook kan het zijn, dat het kraakbeen dat zich in de pols bevindt, versleten is. Het kraakbeen zorgt ervoor dat de botten soepel langs elkaar heen bewegen. Als het kraakbeen versleten is, dan ‘schuren’ de botten langs elkaar heen, en dat veroorzaakt de pijn. Dit wordt Artrose (Hyperlinken naar de artrose pagina) genoemd.
  • Rondom de pols lopen veel buig- en strekpezen. Ze helpen de pols bewegen en stabiliseren. Als deze pezen overbelast of beschadigd zijn dan leidt dat tot pijn en bewegingsbeperking.
  • Veel mensen weten niet dat de pols ook een meniscus heeft, net als de knie. Deze zit aan de pinkzijde van de pols. De meniscus zorg voor soepele bewegingen van de onderarmsbotten met elkaar en voor stabiliteit. Problemen met de meniscus geven pijnklachten aan de pinkzijde van de pols.

 

Last van de pols, en nu?

Kliniek Voor de Hand is een gespecialiseerde kliniek op het gebied van hand- en polsklachten. Maar ook op het gebied van persoonlijke benadering. Het is belangrijk dat je je als patiënt op je gemak voelt. Daarom willen we je ook zo snel mogelijk van je klachten afhelpen als je last van je pols hebt. Bij het maken van een afspraak, merk je dat je al snel terecht kan. Omdat we geen wachtlijsten hebben. Hoe dat kan? Efficiënt werken en behandelingen combineren. Want we hebben alle specialisten onder een dak en fysio- of ergotherapeuten bij jou in de buurt die aangesloten zijn. Waardoor je snel met je herstel kan starten.

 

Vergoedingen

Als patiënt vraag je je altijd af, wat gaat het kosten. Want er wordt in deze hand- en polskliniek, kwaliteit en snelheid geboden door gespecialiseerde chirurgen. Er is vaak onduidelijkheid over de zorgvraag en wat dit voor invloed heeft op de zorgverzekering en dus de kosten. Met een doorverwijzing van de huisarts, worden de behandelingen allemaal vergoed door je zorgverzekeraar!

Werkwijze

Dus heb je last van je pols? Vraag een doorverwijzing bij je huisarts, neem contact met ons op voor een afspraak, kom langs op consult, en de behandeling en eventuele nazorg gaat van start. Wacht niet langer, want leven met pijn is vaak niet nodig.

Nicoline de Haas handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Nicoline wist al vrij snel wat ze wilde gaan studeren. Ze volgde de opleiding tot Plastisch Chirurg bij de Zwolse Isala Klinieken. Heeft als Plastisch Chirurg gewerkt bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en bij Plastische Chirurgie Stedendriehoek, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In 2012 begon ze als hand- en polschirurg bij hand/polskliniek Xpert Clinics.

Nicoline geeft ook geaccrediteerde nascholing voor huisartsen over hand- en polschirurgie en is officieel NVMSR-lid, Civiel Recht (Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage).
Berbel Sluijter handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Berbel was al vroeg geïnteresseerd in anatomie. Studeerde geneeskunde aan de VU waar ze ook anatomieles gaf. Ze volgde er ook haar opleiding tot plastisch chirurg, met uitstapjes naar Medisch Centrum Alkmaar en naar Beverwijk, onder andere in het brandwondencentrum. Is gepromoveerd aan de VU op immunotherapie voor melanoompatiënten. Ging na haar opleiding tot plastisch chirurg aan de slag bij hand/polskliniek Xpert Clinics. En als algemeen plastisch chirurg in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2020-2021 zat Berbel ook in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Maar we zijn niets zonder ons fantastische team.

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.

Al onze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar

Goed om te weten dat al onze consulten en behandelingen volledig vergoed worden door je zorgverzekering. Natuurlijk wordt er wel (deels) aanspraak gemaakt op je eigen risico. Als je toch twijfelt, informeer dan bij de zorgverzekeraar of neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.