Reuma

Kliniek Voor de Hand en pols, is een gespecialiseerde kliniek in Woerden waar je terecht kan bij hand- en polsklachten. Dus ook bij reumatische klachten van de hand of pols staan wij voor je klaar. De specialisten gaan uitgebreid met je in gesprek om te horen wie je bent, wat je doet en wat de klachten zijn. Röntgenfoto’s kunnen in de kliniek worden gemaakt als dit nodig is.  Je krijgt een maximaal persoonlijke benadering zodat de juiste behandeling gestart kan worden. Wij hebben korte wachttijden voor het eerste consult en ook de handtherapie kan vaak op dezelfde dag al gestart worden!

Wat is reuma

In je lichaam heb je heel wat gewrichten, spieren, pezen en botten, die zorgen dat je je lichaam kan bewegen. Bij reuma valt je afweersysteem je lichaam aan, dit kan zich uiten in veel verschillende klachten. Soms staan de gewrichtsklachten op de voorgrond, soms uit zich dit ook in je organen. Denk aan bijvoorbeeld je hart, je nieren of je longen. Als het zich uit in de gewrichten wordt het ook wel chronische gewrichtsontsteking genoemd.

 

Er leven ruim 2 miljoen mensen dagelijks met pijn, vermoeidheid en stijfheid door reuma. De klachten van de meeste vormen van reuma zijn goed te behandelen maar het is helaas nog niet te genezen. En iedereen kan het krijgen, op elke leeftijd. Een op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma en er komen elke dag 700 mensen bij.

Reuma

Reuma is een woord dat voor veel aandoeningen wordt gebruikt, de meest voorkomende vormen zijn:

 • Auto-immuunziekten/ontstekingsreuma
  • Het immuunsysteem ziet gezonde cellen als kwade indringers en valt je eigen lichaam aan, waardoor er ontstekingen in je gewrichten ontstaan
  • Er zijn 220.000 mensen met chronische ontstekingsreuma in Nederland
 • Weke delen-reuma
  • Fybromyalgie is de bekendste vorm van deze aandoening. Hierbij treedt er pijn in bindweefsel en spieren op.
  • De hoeveelheid mensen die deze aandoening heeft, is onbekend.

Daarnaast wordt de term reuma soms gebruikt voor onderstaande aandoedingen:

 • Artrose
  • Artrose is een aandoening van het kraakbeen en bot van je gewrichten (slijtage)
  • 1,26 miljoen mensen hebben artrose in één of meerdere gewrichten
 • Jicht
  • Dit ontstaat door een te hoge urinezuurspiegel
  • Er zijn 370.000 mensen met de aandoening jicht
 • Osteoporose
  • De massa van het bot neemt af, met als gevolg dat de sterkte van het bot afneemt.
  • 400.000 mensen in Nederland hebben deze aandoening.

*bron: reumanederland.nl

Voor de Hand geeft je persoonlijk advies

Veel mensen met reuma krijgen te horen dat ze er maar mee moeten leren leven. Maar vaak is er nog veel te verbeteren aan de klachten. Bij Kliniek Voor de Hand gaan we na wat de klachten zijn en welke vorm van reuma je hebt. Op basis daarvan wordt er samen met jou een behandelplan gemaakt. Als besloten wordt om met handergotherapie te starten krijg je, meestal aansluitend aan het gesprek met de gespecialiseerd handchirurg, een persoonlijk advies van de ergotherapeut. Denk aan hulpmiddelen, eventuele aanpassingen in huis of tips en adviezen hoe je bepaalde handelingen op een andere manier kan uitvoeren. Als samen wordt besloten dat een operatie zinvoller is, krijg je uitgebreid uitleg en wordt deze direct ingepland.

 

Meer informatie bij Voor de Hand

Heb je vragen, wil je meer informatie, of wil je meer weten over onze werkwijze? Bel of mail ons of bekijk onze website. Onze focus ligt op het verhelpen/verlichten van de klachten en je te voorzien van de informatie die je nodig hebt. Tot binnenkort!

Nicoline de Haas handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Nicoline wist al vrij snel wat ze wilde gaan studeren. Ze volgde de opleiding tot Plastisch Chirurg bij de Zwolse Isala Klinieken. Heeft als Plastisch Chirurg gewerkt bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en bij Plastische Chirurgie Stedendriehoek, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In 2012 begon ze als hand- en polschirurg bij hand/polskliniek Xpert Clinics.

Nicoline geeft ook geaccrediteerde nascholing voor huisartsen over hand- en polschirurgie en is officieel NVMSR-lid, Civiel Recht (Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage).
Berbel Sluijter handchirurg
Ervaren plastisch chirurg, gespecialiseerd en Europees gecertificeerd hand/pols chirurg.

Berbel was al vroeg geïnteresseerd in anatomie. Studeerde geneeskunde aan de VU waar ze ook anatomieles gaf. Ze volgde er ook haar opleiding tot plastisch chirurg, met uitstapjes naar Medisch Centrum Alkmaar en naar Beverwijk, onder andere in het brandwondencentrum. Is gepromoveerd aan de VU op immunotherapie voor melanoompatiënten. Ging na haar opleiding tot plastisch chirurg aan de slag bij hand/polskliniek Xpert Clinics. En als algemeen plastisch chirurg in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2020-2021 zat Berbel ook in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Maar we zijn niets zonder ons fantastische team.

Maak direct een afspraak

Wij werken niet met lange wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht.

Al onze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar

Goed om te weten dat al onze consulten en behandelingen volledig vergoed worden door je zorgverzekering. Als je toch twijfelt, informeer dan bij de zorgverzekeraar of neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.